počet produktů: 0
cena: 0,00 CZK
počítadlo přístupů
celkem: 486420
Facebook

Partneři

Novinky a upozornění

25.5.2018 GDPR a co je pro Vás i nás důležité

28.2.2017 „Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.“

GDPR

OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ - GDPR

Pokud jste zákazníkem e-shopu Sloneček.cz, odběratelem novinek nebo návštěvníkem webu, svěřujete nám své osobní údaje. My zodpovídáme za jejich ochranu a zabezpečení.

Seznamte se, prosíme, s ochranou osobních údajů, zásadami a právy, které máte v souvislosti s GDPR (Nařízení o ochraně osobních údajů).

Kdo je správce?

Provozovatelé tohoto e-shopu: Ing. Ladislav Kočvara a Ing. Kateřina Kočvarová, Holubice 379, 683 51, IČ: 86997629, IČ: 01721241. Provozujeme webovou stránku www.slonecek.cz.

Vaše osobní údaje zpracováVáme jako správce, tj. určujeme, jak budou osobní údaje zpracovávány a za jakým účelem.

Kontaktní údaje

Pokud se na nás budete chtít v průběhu zpracování obrátit, můžete nás kontaktovat na e-mailu: obchod@slonecek.cz.

Prohlašení

Prohlašujeme, že jako správci Vašich osobních údajů splňujeme veškeré zákonné povinnosti vyžadované platnou legislativou, zejména zákonem o ochraně osobních údajů a GDPR, a tedy že:

  • budeme zpracovávat Vaše osobní údaje jen na základě platného právního důvodu, a to především oprávněného zájmu, plnění smlouvy, zákonné povinnosti či uděleného souhlasu, plníme dle článku 13 GDPR informační povinnost ještě před zahájením zpracování osobních údajů,
  • umožníme Vám a budeme vás podporovat v uplatňování a plnění Vašich práv podle zákona o ochraně osobních údajů a GDPR.

Rozsah osobních údajů a účely zpracování

Zpracováváme osobní údaje, které  nám sami svěříte, a to z následujících důvodů (pro naplnění těchto účelů):

  • Poskytování služeb, plnění smlouvy

Vaše osobní údaje v rozsahu: e-mail, adresa a telefonní číslo -  nezbytně potřebujeme k plnění smlouvy (např. dodání zboží fyzicky, případně elektronicky).

  • Vedení účetnictví

Jste-li zákazníky, Vaše osobní údaje (fakturační údaje) nezbytně potřebujeme, abychom vyhověli zákonné povinnosti pro vystavování a evidenci daňových dokladů.

  • Marketing - zasílání newsletterů

Vaše osobní údaje (e-mail a jméno), pohlaví, na co klikáte v e-mailu a kdy je nejčastěji otevíráte využíváme za účelem přímého marketingu - zasílání obchodních sdělení. Jste-li naším zákazníkem, děláme tak z oprávněného zájmu, neboť důvodně předpokládáme, že vás novinky ze Sloneček.cz zajímají, a to po dobu 5 let. Pokud nejste naším zákazníkem, zasíláme Vám newslettery jen na základě Vašeho souhlasu, po dobu 5 let. V obou případech můžete tento souhlas odvolat použitím odhlašovacího odkazu v každém zaslaném e-mailu.

  • Pokročilý marketing na základě souhlasu

Pouze na základě Vašeho souhlasu Vám můžeme zasílat také inspirující nabídky třetích osob nebo využít e-mailovou adresu např. pro remarketing a cílení reklamy na Facebooku, a to po dobu 5 let. Ten lze samozřejmě kdykoli odvolat prostřednictvím našich kontaktních údajů.

  • Fotografická dokumentace, reference, živé akce, prezentace

Pouze na základě Vašeho souhlasu můžeme využít Vaše fotografie, reference, zpětné vazby apod. a to do doby, než souhlas sami odvoláte. Vaše osobní údaje si ponecháváme po dobu běhu promlčecích lhůt, pokud zákon nestanoví delší dobu k jejich uchování nebo jsme v konkrétních případech neuvedli jinak.

Cookies

Při procházení našich webových stránek zaznamenáváme Vaši IP adresu, jak dlouho se na stránce zdržíte a ze které stránky přicházíte. Používání cookies pro měření návštěvnosti webu a přizpůsobení zobrazení webových stránek vnímáme jako svůj oprávněný zájem správce, neboť věříme, že díky tomu Vám můžeme nabídnout ještě lepší služby. Cookies pro cílení reklamy budou zpracovávány jen na základě Vašeho souhlasu.  Používání cookies můžete na svém počítači zakázat - tak můžete procházet web Sloneček.cz i bez cookies.

Zabezpečení a ochrana osobních údajů

Chráníme osobní údaje v maximální možné míře pomocí moderních technologií, které odpovídají stupni technického rozvoje. Chráníme je tak, jako kdyby byly naše vlastní. Přijali jsme a udržujeme veškerá možná (aktuálně známá a nám dostupná) technická a organizační opatření, která zamezují zneužití, poškození nebo zničení Vašich osobních údajů.

Předání osobních údajů třetím osobám

K Vašim osobním údajům máme přístup pouze my – jediní dva, kteří se podílejí na expedici Vašich objednávek. Pro zajištění konkrétních zpracovatelských operací, které nedokážeme zajistit vlastními silami, využíváme služeb a aplikací zpracovatelů, kteří umí data ochránit ještě lépe než my, na dané zpracování se specializují. Jsou to následující poskytovatelé:

  • provozovatel aplikace pro komunikaci, web a fakturaci,
  • provozovatel aplikace pro e-mailovou komunikaci a zákaznickou podporu,
  • Facebook, Google,
  • poskytovatelé účetního a daňového poradenství,
  • poskytovatelé IT služeb a hostingu včetně cloudových uložišť,
  • poskytovatelé asistenčních služeb pro zákaznickou podporu,
  • poskytovatelé platebních brán (poskytovatelé platebních karet),
  • poskytovatelé právních služeb, advokáti,
  • poskytovatelé tiskových a poštovních služeb,
  • partneři spolupracující s námi ve speciálních akcích pro klienty.

Je možné, že se v budoucnu rozhodneme využít další aplikace či zpracovatele, pro usnadnění a zkvalitnění zpracování a lepších služeb pro vás. Slibujeme, že v takovém případě při výběru budeme na zpracovatele klást minimálně stejné nároky na zabezpečení a kvalitu zpracování, jako na sebe.

Předávání dat mimo Evropskou unii

Data zpracováváme v Evropské unii nebo v zemích, které zajišťují odpovídající úroveň ochrany na základě rozhodnutí Evropské komise.

Vaše práva v souvislosti s ochranou osobních údajů

V souvislosti s ochranou osobních údajů máte řadu práv. Pokud budete chtít některého z těchto práv využít, prosíme, kontaktujte nás prostřednictvím e-mailu: obchod@slonecek.cz.

Máte právo na informace, které je plněno již touto informační stránkou se zásadami zpracování osobních údajů. Díky právu na přístup mě můžete kdykoli vyzvat a my uděláme vše, abychom Vám doložili ve lhůtě 14 dní, jaké Vaše osobní údaje zpracováváme a proč. Pokud se u vás něco změní nebo shledáte své osobní údaje neaktuální nebo neúplné, máte právo na doplnění a změnu osobních údajů.

Právo na omezení zpracování

Právo na omezení zpracování můžete využít, pokud se domníváte, že zpracováváme Vaše nepřesné údaje, domníváte se, že provádíme zpracování nezákonně, ale nechcete všechny údaje smazat nebo pokud vznesete námitku proti zpracování. Omezit můžete rozsah osobních údajů nebo účelů zpracování. (Např. odhlášením z newsletteru omezujete účel zpracování pro zasílání obchodních sdělení.)

Právo na přenositelnost

Pokud byste chtěli své osobní údaje vzít a přenést k někomu jinému, budeme postupovat stejně jako při využití práva na přístup - jen s tím rozdílem, že Vám informace dodáme elektronicky. Tady potřebujeme alespoň 30 dní.

Právo na výmaz (být zapomenut)

Vaším dalším právem je právo na výmaz (být zapomenut). Nechceme na vás zapomenout, ale pokud si to budete přát, máte na to právo. V takovém případě vymažeme veškeré Vaše osobní údaje ze svého systému i ze systému všech dílčích zpracovatelů a záloh. Na zajištění práva na výmaz potřebujeme 30 dní. V některých případech jsme vázáni zákonnou povinností, a např. musíme evidovat vystavené daňové doklady po lhůtu stanovenou zákonem. V tomto případě tedy smažeme všechny takové osobní údaje, které nejsou vázány jiným zákonem. O dokončení výmazu vás budeme informovat na e-mail.

Stížnost u Úřadu na ochranu osobních údajů

Pokud máte pocit, že s Vašimi údaji nezacházíme v souladu se zákonem, máte právo se se svou stížností kdykoli obrátit na Úřad pro ochranu osobních údajů. Budeme Vám vděčni, pokud se nejprve obrátíte přímo na nás, abychom s tím mohli něco udělat a napravit Vaši nepohodu a případná pochybení.  

Odhlášení ze zasílání newsletterů a obchodních sdělení

E-maily Vám zasíláme jen tehdy, pokud jste naším zákazníkem. Jste-li náš zákazník, pak Vám posíláme maily na základě našeho oprávněného zájmu. Pokud zákazníkem ještě nejste, posíláme Vám je jen na základě Vašeho souhlasu. V obou případech můžete ukončit odběr našich e-mailů stisknutím odhlašovacího odkazu v každém zaslaném e-mailu. U databáze z e-shopu se odhlásíte zadáním Vašeho e-mailu do políčka Newsletter v pravém dolním rohu na homepage. 

Mlčenlivost

Dovolujeme si Vás ujistit, že zachováváme mlčenlivost o osobních údajích a o bezpečnostních opatřeních, jejichž zveřejnění by ohrozilo zabezpečení Vašich osobních údajů. Tato mlčenlivost přitom trvá i po skončení závazkových vztahů s námi. Nepředáváme Vaše údaje žádné třetí straně jen tak bez účelu. Vaše data jsou u nás v bezpečí.

 

Tyto zásady zpracování osobních údajů platí od 25.5.2018 a nahrazují předchozí Ochranu osobních údajů.